Стекнуваме знаења, вештини и способности.

Ние сме училиште со традиција, отворено за нови идеи кои поттикнуваат индивидуалност и креативност, дисциплина и култура, повисоки интелектуални способности и образование кое ќе одговори на животните предизвици.

последни Новости

Информации за спроведениот упис на ученици во прва година за учебната 2023/2024 година во првиот уписен рок – Второ пријавување

Преземете го документот: Информации за спроведениот упис на ученици во прва година за учебната 2023/2024 година во првиот уписен рок – Второ...

read more

Распоред за прием на документи за второто пријавување во прва година во учебната 2023/24 год.

При пријавувањето, кандидатот треба  да ги поднесе сите документи, предвидени со конкурсот за упис на нови ученици, за учебната 2023/24г. Вториот рок за поднесување на документи за упис е на 29  и 30 јуни 2023 год.   Распоред за поднесување на документи од страна...

read more

последни Проекти

Втор проектен состанок на учесниците во меѓународниот Еразмус+ проект „Young Voices of Europe“

Втор проектен состанок на учесниците во меѓународниот Еразмус+ проект „Young Voices of Europe“

Втор проектен состанок на учесниците во меѓународниот Еразмус+ проект „Young Voices of Europe“На 14-15 септември, професорите Билјана Јованчева, Кристина Ристовска и Билјана Кироска од Гимназијата „Орце Николов“ учествуваа на состанок за меѓународниот проект Еразмус+...

read more
Нашето училиште координатор на Еразмус+ проект КА 229 МК01-077770. Посета на Србија, последната активност од двегодишниот проект

Нашето училиште координатор на Еразмус+ проект КА 229 МК01-077770. Посета на Србија, последната активност од двегодишниот проект

Еразмус + проектот Да ги размениме нашите култури со помош на  веб 2 алатки е првиот во низата проекти од овој вид, кои започнаа 10-тина години наназад, но ова е прв проект чиј  носител е нашето  училиште. Координатор на целиот проектот е професорката Билјана...

read more
Посета на Агуилас, Трета мобилност во Шпанија, дел од Еразмус + проект Да ги размениме нашите култури со помош на веб 2 алатки

Посета на Агуилас, Трета мобилност во Шпанија, дел од Еразмус + проект Да ги размениме нашите култури со помош на веб 2 алатки

Успешно реализирана мобилност во рамките на проектот Let’s exchange our cultures by Web2Tool чиј координатор е професорот Билјана Јованчева.Можноста да се запознае културата на една подалечна земја е скапоцена. Во рамките на Еразмус+ проекто т Let’s exchange our...

read more

години

ученици

професори

успешни приказни

 

67 години спомени. 67 години спој на генерации. 67 години мисија на знаење, квалитет, автентичност, оригиналност. „Орце Николов” – гимназија на шеесетите генерации кои слават јубилеј. Празник на младоста, на радоста, на заедничките спомени.

Кратка монографија

Кратка монографија за нашето училиште, изработена по повод 60 години патронатот од ИТ Секторот на Гимназијата. Симни овде.

Голема монографија

Голема монографија изработена по повод 60 години паторнат. Во оваа монографија се сместени сите матуранти од 1955 до 2015. Симни овде.

Систем за матуранти на Орце

Системм во кој можете да ги најдете сите матуранти што завршиле во гимназијата од далечната 1955-та година. Пристапи овде.