еТвининг видео

еТвининг видео

Ова видео е снимено со цел да учествува во натпреварот за еТвининг(eTwinning) видеа, а истовремено за промоција на нашето училиште. Видеото е и можност за наоѓање на партнери за изработка на заеднички проекти, финансирани и помогнати од некој од образовните програмите...
МАКИНОВА 2013

МАКИНОВА 2013

Во последниве пет години нашата гимназија е постојано присутна на саемот на иновации „Макинова“ и „Еконова“ која секоја година се одржува на Скопскиот саем во рамки на саемот за електроника, металургија, неметали и конструкција – ТЕХНОМА. Како и во изминатите...
Проект час по приватност

Проект час по приватност

Проектот „Час по приватност“ е во организација на Дирекцијата за заштита на лични податоци и поддржан од град Скопје и Министерство за образование и наука. Во рамките на активностите за реализација на овој проект се вклучени ученици од II-4 и II-7 од СУГС Гимназија...