Спортски активности

Почетна / Активности / Спортски активности

Вистинското мото на спортските активности во училиштето е  „Спортот и младите“.  Повеќе од шеесет години, Гимназијата „Орце Николов“ е препознатлива по признанијата и наградите поради  кои,  во 2010 година  го доби признанието „Оскар за најуспешен училиштен спортски клуб“. Години наназад училишните репезентации во кошарка, одбојка, ракомет и футсал (во машка и женска конкуренција ) ги освојуваат првите места на општинските, градските и државните натпревари.

Одговорни за успехот на учениците  се професорите  по предметот Спорт и спортски активности.

Спортска сала

Оскари, медали и награди

Спортски терени