Соопштенија

Почетна / Новости / Соопштенија

Конечна ранг листа за упис во прва година – прво пријавување во учебната 2024/2025 г.

Според конечната ранг листа, 290 кандидати конкурирале на конкурсот за упис во прва година – прво пријавување во учебната 2024/2025 г. Кандидатите од реден број 1, заклучно со реден број 285 се примени, кандидатите од реден број 286, заклучно со 289 се одбиени по...

read more

ОДЛУКА за објавување на интерен оглас за запишување ученици во прва година за гимназиско образование за учебната 2024/2025 година

Доставувањето на потребната документација во училиштето ќе биде на 20 јуни (четврток) и, 24 јуни 2024 година (понеделник)од 07:00 до 17:00 часот и на 25 јуни 2024 година (вторник) од 07:00 до 15:00 часот. Доставување на документи нема да се врши на 21 јуни 2024 година...

read more

Пријавување и запишување на ученици во прва година во СУГС Гимназија „Орце Николов“ за учебната 2024/2025 година

ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ опис датум термин Прво пријавување преку електронско аплицирање на кандидатите 20.-25.06.2024 до 15:00 часот на 25.06. Доставувањето на потребната документација во училиштето 20. и 24.06.2024   25.06.2024 07:00-17:00 часот   07:00-15:00...

read more

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување ученици во прва година за гимназиско образование за учебната 2024/2025 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2024/2025 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование и наука, Училишната комисија на Средното училиште на Град Скопје Гимназија “Орце Николов” –...

read more

Информации за спроведениот упис на ученици во прва година за учебната 2023/2024 година во првиот уписен рок – Второ пријавување

Преземете го документот: Информации за спроведениот упис на ученици во прва година за учебната 2023/2024 година во првиот уписен рок – Второ...

read more

Распоред за прием на документи за второто пријавување во прва година во учебната 2023/24 год.

При пријавувањето, кандидатот треба  да ги поднесе сите документи, предвидени со конкурсот за упис на нови ученици, за учебната 2023/24г. Вториот рок за поднесување на документи за упис е на 29  и 30 јуни 2023 год.   Распоред за поднесување на документи од страна...

read more

Упис во прва година за учебната 2023/2024 – Прво пријавување

Според конечната ранг листа, 269 кандидати кои конкурирале на конкурсот за упис во прва година – прво пријавување во учебната 2023/2024г. се примени. Квалификационото тестирање за влез во билингвалните англиски паралелки ќе се спроведе во понеделник - 26.06.2023...

read more

Прелиминарна ранг листа за упис на кандидати за учебната 2023/24 година

Прелиминарната ранг листа за упис на кандидати за учебната 2023/24 година е истакната во училиште. Истата можете да ја видите на следниот линк https://orcenikolov.edu.mk/mk/wp-content/uploads/2023/06/preliminarna_rang_lista_9073.pdf * Конечната ранг листа ќе биде...

read more

Распоред за прием на документи за пријавените ученици во прва година во учебната 2023/24 год.

При пријавувањето, кандидатот треба  да ги поднесе сите документи, предвидени со конкурсот за упис на нови ученици, за учебната 2023/24г. Првиот рок за поднесување на документи за упис е на 22  и 23 јуни 2023 год.   Распоред за поднесување на документи од страна...

read more

Пријавување и запишување на ученици во прва година во СУГС Гимназија „Орце Николов“ за учебната 2023/2024 година (во еден уписен рок со две пријавувања во месец јуни)

ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ опис датум термин Електронско аплицирање на учениците 20 јуни 2023 година до 24:00 Електронско аплицирање на учениците 21 јуни 2023 година до 15:00 Објавување на прелиминарната ранг листа на запишани ученици 22 јуни 2023 година до 09:00 Доставувањето...

read more
Отворен ден (06.05.2023)

Отворен ден (06.05.2023)

Кариерен центар на СУГС Гимназија „Орце Николов“ - Скопје ве поканува на: ОРЦЕ ОТВОРЕН ДЕН 06.05.2023 (Сабота) од 10:00 до 14:00 часот во СУГС Гимназија „Орце Николов“ - Скопје. ДОЖИВЕЈТЕ САМИ ШТО ЗНАЧИ ДА СЕ БИДЕ ОРЦАШ! Погледнете го постерот на овој...

read more

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување ученици во прва година за гимназиско образование за учебната 2023/2024 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2023/2024 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование и наука, Училишната комисија на Средното училиште на Град Скопје Гимназија “Орце Николов” –...

read more

Распоред на класови по кабинети и размена на учебници на 1.9.2022г.

Учебна 2022/23  IV (четврта) година Времетраење на класниот час и подигнување на учебници 7:30-9:00ч. Клас Кабинет IV 1 32 IV 2 18 IV 3 15 IV 4 21 IV 5 35 IV 6 31 IV 7 29 IV 8 28 IV 9 27    III (трета) година Времетраење на класниот час и подигнување на учебници...

read more

Дела за обработка во прва година

I година: •​ ,,Гилгамеш“ •​ ,,Илијада“/ ,,Одисеја“ ( кратка верзија) •​ Софокле: ,,Ојдип тиранин“ •​,, Панонски легенди“ Лектири:​ 1.​ Едно од евангелијата во Новиот завет 2.​ Плаут - ,,Скржавец “ 3.​ ,,Тристан и Изолда“ 4.​ Оноре де Балзак - ,,Шагринска кожа“ 5.​...

read more

РАНГ ЛИСТА на ученици од тестирањето за познавање на англиски јазик за влез во билингвални англиски паралелки

Појаснување: Учениците од реден број 1 до 91 се распределуваат во билингвалните англиски паралелки. Останатите ученици се распределуваат во класичните (општи)...

read more

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА БИЛИНГВАЛНИ ПАРАЛЕЛКИ

Квалификационото тестирање по предметот англиски јазик, за упис во билингвалните англиски паралелкиво прва година  ќе се реализира во вторник - 21.06.2022 година со почеток во 12 часот. Ќе се тестираат сите ученици кои се пријавиле за билингвалната англиска паралелка,...

read more

ДОПОЛНИТЕЛНИ НАСОКИ ЗА КВАЛИФИКАЦИОНО ТЕСТИРАЊЕ

Квалификационото тестирање од предметите македонски јазик и математика за упис во СУГС Гимназија „Орце Николов“ во прва година  ќе се реализира во понеделник - 20.06.2022 година со почеток во 9.00 часот. Се замолуваат учениците кои ќе се тестираат, да пристигнат во...

read more

Информација за УПИС на ученици

Почитувани ученици, СИТЕ кои аплициравте за упис во СУГС Гимназија „Орце Николов“ - Скопје, во текот на следните два дена (четврток и петок) треба да ги доставите документите во училиштето според истакнатиот распоред по азбучен ред истакнат на веб-страната и влезната...

read more

Распоред за прием на документи за ученици во прва година во учебната 2022/23 година

При пријавувањето, кандидатот треба да ги поднесе сите документи, предвидени со конкурсот за упис на нови ученици, за учебната 2022/23г. Рокот за поднесување на документи за упис е на16 и 17 јуни 2022 год. ​ • Распоред за поднесување на документи од страна на...

read more

Информација за електронски упис на ученици во прва година во средно образование

Почитувани ученици, почитувани родители,   Со цел оптимизирање на целокупниот процес на уписи во средните училишта во Република Северна  Македонија, Министерството за образование и наука  за прв пат оваа година воведува нова дигитална услуга  која ќе Ви овозможи...

read more

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување ученици во прва година за гимназиско образование за учебната 2022/2023 година

Врз основа на Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2022/2023 година во Република Северна Македонија, објавен од Министерството за образование и наука, Училишната комисија на Средното училиште на Град Скопје Гимназија “Орце Николов” –...

read more