Стекнуваме знаења, вештини и способности.

Ние сме училиште со традиција, отворено за нови идеи кои поттикнуваат индивидуалност и креативност, дисциплина и култура, повисоки интелектуални способности и образование кое ќе одговори на животните предизвици.

последни Новости

Конечна ранг листа за упис во прва година – прво пријавување во учебната 2024/2025 г.

Според конечната ранг листа, 290 кандидати конкурирале на конкурсот за упис во прва година – прво пријавување во учебната 2024/2025 г. Кандидатите од реден број 1, заклучно со реден број 285 се примени, кандидатите од реден број 286, заклучно со 289 се одбиени по...

read more

ОДЛУКА за објавување на интерен оглас за запишување ученици во прва година за гимназиско образование за учебната 2024/2025 година

Доставувањето на потребната документација во училиштето ќе биде на 20 јуни (четврток) и, 24 јуни 2024 година (понеделник)од 07:00 до 17:00 часот и на 25 јуни 2024 година (вторник) од 07:00 до 15:00 часот. Доставување на документи нема да се врши на 21 јуни 2024 година...

read more
Прва мобилност од Erasmus+ проект IDEAS

Прва мобилност од Erasmus+ проект IDEAS

Во периодот 7 - 11 Мај се одржа првата мобилност од Еразмус + проектот IDEAS ( Координатор на проектот е Данска, нашето училиште како претставник од С. Македонија и училиште од Шпанија се партнери во проектот. Проектот е соработка само меѓу професори и се работеше ...

read more

Пријавување и запишување на ученици во прва година во СУГС Гимназија „Орце Николов“ за учебната 2024/2025 година

ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ опис датум термин Прво пријавување преку електронско аплицирање на кандидатите 20.-25.06.2024 до 15:00 часот на 25.06. Доставувањето на потребната документација во училиштето 20. и 24.06.2024   25.06.2024 07:00-17:00 часот   07:00-15:00...

read more

последни Проекти

Дисеминација на втората мобилност од Erasmus+ проектот „Young Voices of Europe“, одржана во С.Македонија 20-24.04.2023 година

Дисеминација на втората мобилност од Erasmus+ проектот „Young Voices of Europe“, одржана во С.Македонија 20-24.04.2023 година

  Во рамките на проектот Young Voices of Europe во периодот од 20.04.2023 до 24.04.2023 се одржа втората мобилност во Скопје, С.Македонија. Преземете ја презентацијата за Дисеминација за втората мобилност од проектот Young Voices of Europe одржана во...

read more
Erasmus+ “Building peace by watching history through several eyes” – Македонија – Белгија – Сицилија

Erasmus+ “Building peace by watching history through several eyes” – Македонија – Белгија – Сицилија

Erasmus +  "Building peace by watching history through several eyes" - Македонија - Белгија - Сицилија. Втора мобилност, Сицилија - Аугуста, 16.10 - 20.10.2023. Денови исполнети со активности, работилници, нови знаења, вештини, нови искуства, дружења и прошетки....

read more
Дисеминација за првата мобилност од проектот Young Voices of Europe одржана во Турција

Дисеминација за првата мобилност од проектот Young Voices of Europe одржана во Турција

Во рамките на проектот Young Voices of Europe во периодот од 27.02.2023 до 03.03.2023 се одржа првата мобилност во Истамбул, Турција. Преземете ја презентацијата за Дисеминација за првата мобилност од проектот Young Voices of Europe одржана во...

read more
Гласот на младите – 3та ЛТТА

Гласот на младите – 3та ЛТТА

Од 14-21 октомври годинава претставници на гимназијата Орце Николов беа во посета на училиштето Agrupamento de Escolas Pinheiro e Rosa , Фаро, Португалија. Целта на ова патување беше учество во активностите на проектот Erasmus+ :Young Voices of Europe (проект бр....

read more

години

ученици

професори

успешни приказни

 

67 години спомени. 67 години спој на генерации. 67 години мисија на знаење, квалитет, автентичност, оригиналност. „Орце Николов” – гимназија на шеесетите генерации кои слават јубилеј. Празник на младоста, на радоста, на заедничките спомени.

Кратка монографија

Кратка монографија за нашето училиште, изработена по повод 60 години патронатот од ИТ Секторот на Гимназијата. Симни овде.

Голема монографија

Голема монографија изработена по повод 60 години паторнат. Во оваа монографија се сместени сите матуранти од 1955 до 2015. Симни овде.

Систем за матуранти на Орце

Системм во кој можете да ги најдете сите матуранти што завршиле во гимназијата од далечната 1955-та година. Пристапи овде.